tisdag 7 april 2009

körkort, uncheck

Om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det, vi har lärt oss det under tiden vi letat bil men när det gäller körkort hade poletten tydligen inte hunnit trilla ner.

Igår när vi satt med en försäkringskille som fixade vår bilförsäkring (läs: igår när vi blev rånade) påpekade han att vi hade Learners license och undrade först hur gamla vi var och sen varför vi hade det eftersom det vanligtvis är 16-åringar som får sådana. När vi sedan kom hem började vi rota lite i det hela och insåg att detta antagligen var förklaringen till att vi inte behövde köra upp när vi skrev upp. Vi har inte körkort utan bara tillstånd att köra: Men exempelvis inte efter tio på kvällen. Det är lite oklart om vi egentligen också måste ha med oss någon med riktigt körkort i bilen.

Som ni förstår blev vi väldigt lyckliga över att behöva åka tillbaka till körkortsmyndigheten för att bevisa att vi kan köra runt koner, vi ska dit om en stund. Det mest fantastiska i det hela är att ingen påpekade detta för oss när vi var där förra gången. När två utlänningar med utländska körkort trillar in och säger att de behöver amerikanska körkort kan jag ju tycka att den mest naturliga slutsatsen är att de menar att de vill ha riktigt körkort och inte tillstånd att övningsköra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar