söndag 24 maj 2009

key west

Imorgon är det memorial day här i amerikat så det är långhelg. Vi hade hört att just memorial day-helgen är galen på south beach, fast inte i positiv bemärkelse direkt. Tydligen är den här helgen startskottet för sommaren och folk drar till stranden för att festa loss, vilket lett till, allt enligt våra tillförlitliga rykten, minst en dödskjutning varje år här i krokarna. Så vi hade sedan länge planerat att lämna Miami beach för lite mer exotiska resmål: Bahamas. Nu ville dock varken ödet, turen eller discovery cruiselines att vi skulle komma iväg, för vår avgång (torsdag morgon) ställdes in i onsdags kväll.

Efter att ha spankulerat runt och surat i en dag samt följt väderleksrapporterna lite halvmaniskt för att försöka lista ut var det inte skulle hällregna och åska de närmaste dagarna drog vi iväg till Key West. Om vi nu inte skulle få lämna landet på riktigt ville vi iallfall komma så långt bort från fastlandet som möjligt. Vid "the southernmost point" i Key West ska det nämligen vara närmre till Kuba än till det amerikanska fastlandet.
I Key West bor man på jättedyra Bed & breakfasts, går på gamla schabbiga men småcharmiga barer och åker och snorklar. Alltså var det precis vad vi gjorde.
Ja, och så åt vi konstig glass också.

1 kommentar: